Sunday, August 28, 2016

Френска селска торта и още нещо...


Може би, се питате какви са тези къпкейкове,като първоначално, в заглавието, Ви обещах Френска Селска торта. Е,не сте се объркали. И до тортата ще стигнем, но преди това исках да споделя няколкото къпкейка , с които реших да изненадам Соня. А Соня е "виновницата" за днешния пост.

Соня е прекрасна млада дама,която за съжаление, познавам само от снимките във фейсбук. Така и нямахме възможност да се запознаем лично, но разговорите, които проведохме по телефона, ми бяха достатъчни да преценя,че дамата е страхотен човек, много позитивен и слънчев.

Нека да се върнем към тортата след това кратко лирично отклонение... Френска Селска...Коя не я обича, кой не иска да повтори, та дори и да потрети...:) Лека и приятна, много подходяща за летните горещини. Тази торта бе желанието на Соня за нейния рожден ден. И тук е моментът на честитя още веднъж, макар и на патерица, празника на Соня. Нека бъде здрава, щастлива, обичана и обичаща!


И тъй като не мога да Ви покажа разрез от тортата,само ще отбележа, че е със сладко от боровинки. А рецептата, която ползвах, е тук. Разликата е, че азнаправих тортата не с 5 кори,а с 8 или 9. Затова стана висока, но лошо няма. По-добре голяма що се отнася до торта :)

Към Френската селска торта, Соня пожела да добавя и декорирани къпкейкове. Ванилови, с ванилов фронстиг и фонданови декорации....
Денят,в който правих къпкейковете,бе ужасно горещ и влажен. Едва нащраках малко снимки и вече тичах да крия десертите на студено и не толкова влажно място. Но това се забравя, важното е рожденичката да е имала страхотен и незабравим празник. Честит Рожден Ден,скъпа Соня!!!!!

No comments:

Post a Comment