Wednesday, June 29, 2016

Graduation cake


Дойде ред и на моята първа торта. Сигурна съм,че сега много от вас, са се зачудили каква първа торта,като от толкова години се занимавам с това сладко хоби. И затова веднага ще дам кратко пояснение - моята първа торта изцяло направена в новото ни семейно огнище.

След няколко месечно търсене и лутане из различни квартали на града, миналата седмица окончателно се преместихме и уснановихме в нова къща,в която се надяваме да се задържим по-дълго, да имаме много щастливи моменти, изпълнени с любов и хармония. И сред цялата тази лудница и пълна бъркотия, аз реших ,че и торта ще правя...Ще Ви спестя всички детайли и емоционални състояния, през които преминах, по откриване на моите инструменти и всякакви материали сред купищата кашони и кутии. Беше дълъг и сложен процес, на много пъти се двуумях дали да не се откажа от тази моя "авантюра",но тъй като това бе изненада за моя много близка приятелка,т.е. за сина й, нямаше мърдане, зареждах се с още една доза търпение и продължавах напред.И както вече споменах,тази торта за е за сина  на моя приятелка,който тази година завърши средното си образование. Никой не подозираше за тортата-изненада и затова изпитах още по-голямо удовлетворение като я подарих.

Тортата е предимно от ванилови блатове, защото знам че моите приятели не са привърженици на шоколада. Но след това реших,че може би, ще я споделят и с други хора и добавих два много тънки и деликатни шоколадови блата. Кремчето бе лекичко с пресни малинки. Декорациите са от фондан.

Пожелавам много късмет на нашия приятел. Нека бъде щастлив и смело да крачи по пътя на живота!
No comments:

Post a Comment