Friday, March 10, 2023

Торти за семейни поводи

Дойде ред и на тортите, които направих с голямо удоволствие и любов за моето семейство.

Ето я и първата торта за празника на любовта. Малко по-надолу ще видите и разрез на тортата. Много лекичка, сиропирана и неустоимо вкусна. Кремът е от маскарпоне, заквасена сметана и бита сметана. Към по-голямата част добавих разтопен на водна баня шоколад, а към останалата добавих ягоди. Тортата е зафилена с разбита сладка сметана. Снимката е ядлива.


(преди да сложа спринкълс)









Дойде ред и на следващата торта, посветена на празника на любовта и на рождения ден на малката ни дъщеря. Отново много любов и сърца :)


А сега идва ред и на Хелоу Кити - любимият герой на дъщеря ни в момента. Ето защо ме помоли за нейния празник да направя тематични курабийки и торта. Курабийките са ванилови, по изпитана с годините рецепта. Декорацията е фонданова.




Обичаме те, Калина!!! Бъди здрава и много, много щастлива!!! 

Тортата Хелоу Кити е зафилена с разбита сладка сметана, оцветена в розово. Самото коте е направено от фондан. Блатовете са ванилови, изпъстрени с шарен спринкълс. Кремът е лек, пухкав, безмаслен, ванилов.



А сега идва ред на поредната торта за рожден ден. Както виждате месец февруари е много "натоварен" от празници за нашето семейство :)))
Тортата е за нашия син. Реших да го изненадам тази година и направих торта по моя идея. За голяма радост на всичките, идеята се оказа много добра, тортата бе ужасно вкусна и отговори на вкусовите желания на нашия син.





А сега идва ред и на тортата за нашата годишнина - червено кадифе с лека и пухкава бита сметана, обогатена вкусово с пресни ягоди (които не се виждат :))), шоколадов ганаш за дрипинг ефекта, отново бита сметана и натрошен блат червено кадифе. Сърчицата са от шоколад.


















No comments:

Post a Comment