Monday, July 31, 2017

Naked cake for my husband's birthday


Честит Рожден Ден на моя прекрасен съпруг!
Да ни е жив и здрав и да имаме още много, много неповторими и запонящи се моменти заедно! Тази година реших за празника да направя "гола" торта. Обожавам този тип торти за всякакви поводи. Ето защо въобще не се се й подвоумих в избора си на торта.
Блатовете са преобладаващо шоколадови, тъй като доста от членовете на нашето семейство са привърженици на шоколада. Но все пак,за да не ощетя някой, реших да добавя и два тънки ванилови блата. Кремът е един от любимите на мен и моя съпруг - маскарпоне с плодове (в нашия случай-ягоди). Много лекичък и много приятен крем, осонемо за по-топлите месеци. Разбира се, за да няма сърдити ( в точно число фиксирам децата), добавих и шоколадов крем-мус. Но за този мус ще има друг десерт в друг пост.


Както виждате, декорацията е лесна и небрежна, но много апетитна - сладки ягодки, червено, освежаващо френско грозде, шоколад натурален с послание LOVE, боровинки, покрити с натурален шоколад, няколко френски макарона и блестящи точици за разкош, небрежно подредени върху неустоим шоколадов ганаш.
No comments:

Post a Comment