Friday, December 30, 2016

Christmas cakes

Днес ще споделя с вас всички Коледи торти, които cakeSophia приготви специално за вас за тазгодишните празници. В началото на месеца Ви бях предложила Коледна торта с кокосово покритие и с Коледна, неядлива декорация, която бе моят падарък за вас. На докосналите се до моите сладости им се падна различна Коледна декорация - някои бяха традиционни, други детски, трети - по-забавни и закачливи. Надявам се това да остане един добър спомен от cakeSophia.

Тортите бяха различни. Повечето бяха с ванилови блатове,но не изневерихме и на шоколадовия вкус,а дори имахме и торта с ягодиви блатове. Кремчетата бяха лекички, без масло, все пак мисля и за вашата фигура. А и съм напълмо наясно,че тези празници се прекарват предимно около богата празнична трапеза. Затова и тортите не бяха покрити с фондан и нямаха много декорации. Стилни и празнични!Ето това бе първата торта, предназначена за наше много близко приятелско семейство. Една част от блатовете бяха без яйца, а с банан. Останалите блатове бяха ванилови...Кремчето - леко,ванилово...Тази торта бе преназначена за българско парти в Кандиак. Там бе организирана томбола и тортата бе спечелена от една много чаровна дама. Тортата бе предимно с ванилови блатове. За разнообразие добавих и един шоколадов. Кремът бе лекичък,безмаслен с аромат на карамел.


Тази торта отново е с ванилови блатове, но с ужасно вкусен, безмаслен шоколадов крем. Отстрани вместо кокосови стърготини, използвах филирани бадеми. Тортата бе предназначена точно за Коледната вечер.
 А тази торта бе предназначена за една прекрасна дама и за нейното семейство. Тя има две малки дечица и затова за тях избрах Коледната декорация с двамата снежни човечета.
Тортата е по-голяма от останалите от тази Коледна поредица и е по-различна на вкус - ягодови блатове, деликатно слепени от нежен ванилов крем.
Последните две торти на тази Коледна поредица са за две много близки семейства. Тук вече не изневерих на класическия вкус - ванилия и шоколад :)

Първо да Ви покажа тортичката без декорацията,а след това и няколко снимки със специално подбраната от мен инграчка :)

Тортата е с класически ванилови блатове и с млечно шоколадов крем. Тортата бе преназначена за семейството на Виктор, с който Ви запознах в началото на този месец. Неговата торта бе с две меченца и затова реших и на Новогодишната торта да присъства едно малко сладко мече с негов приятел.
И последната торта бе за две наши приятелски семейства,които заедно ще изпратят старата и ще посрещнат Новата 2017 година.
Надявам се,че изненадите са били приятни и че сте прекарали безценно време с любимите хора, че Дядо Коледа не Ви е изпуснал и че е оставил така желаните подаръци и под вашата елха.

CakeSophia Ви пожелава да бъдете здрави, да бъдете усмихнати, да се заобиколени от любимите хора и истинските приятели.

No comments:

Post a Comment