Thursday, April 2, 2020

Кокос, чия и шоколад...в чашки


Един прекрасен и много нежен десерт. Обожавам да го правя и похапвам, разбира се. Всеки път променям нещо мъничко не толкова в рецептата, колкото в самата декорация. 
За основа в чашката използвах ситно натрошени бисквитки с джинджифил и кокосово олио. Кремът е от кокосово мляко със семена чия и кленов сироп за сладост. Оставете за малко чията да набъбне в кокосовото мляко и така ще придаде по-плътна и кремообразна консистенция на крема. Тук кленовия сироп може са замените с мед или агаве. За допълнителен разкош, десертът завърших с шоколадов ганаш, натрошени шоколадови пръчици и френски макарони.
За мен красотата на този десерт е в кокосовия крем с чия. Всичко останало може да бъде подменено с каквото вие харесвате. Използвайте въображението си и следвайте вкусовите си предпочитания!



No comments:

Post a Comment