Saturday, April 4, 2020

Toffifee cake


Днес ще споделя с вас моята торта за семейството от снощи вечерта . За съжаление, всичките ми снимки са на изкуствена светлина. Не успехме да устоиме на сладкото искушение и искахме да я разрежиме още не престояла и едно денонощие в хладилника. Наистина се оказа многооо вкусна. Дори и най-капризните в семействто си хапнаха парчето😍Блатовете на тортата са ванилови с аромат на череша и малки парченца от мараскино череши. Реших да е нещо по-разлино. Кремът е от маскарпоне. За него не Ви напиша рецептата. За мен прекрасния вкус на тортата идва от крема. Тъй като нямах пресни череши под ръка, реших да декорирам с бонбонките Тофифи. От тук дойде и идеята да довавя карамелов топинг, който прекрасно се върза с маскарпонето и шоколадовия ганаш...Рецепта за крема:

  • 1 кутия = 475 гр. маскарпоне
  • 1/2 ч.ч. пудра захар
  • 1 ч.ч. сладкарска сметана
  • 1 п. желатин


Приготвяне на крема:
Разбърквате маскарпонето с миксер и към него прибавяте постепенно пудрата захар. След като получите хомогенна смес, добавяте и разбитата в друга купа сметана. Кремът съм го правила и без сметана, пак е много приятен. Любимият ми вариант е с плодове,но този път реших да направя един изчистен крем. Тъй като исках да оставя тортата гола, а не да я зафилвам с кремове или шоколад, добавих и 1 пакетче желатин (разтворен както е посочено на опаковката). Така с желатина се получи един стабилен и нежен крем. 
Върху първия блат сложих 2/3 от крема и след това положих втория блат. Разбира се, тук вие сами може да прецените как искате да си структурирате тортата. Върху втория блат ( в моя случай последен), сложих останалата част от крема и леко полях с карамеловия топинг,който оставих да се разтече леко около тортата. Последната стъпка при мен бе фин слой от шоколадов ганаш и бонбонките Тофифи. За тортата съм използвала тортен ринг. Препоръка: оставете тортата да престои за едно денонощие в хладилника преди разрязването.И едно виртуално парченце за вас...

No comments:

Post a Comment