Утре е Цветница...един прекрасен пролетен празник. С моите десерти искам да поздравя всики празнуващи (макар и виртуално) и да им пожелая здраве, усмивки и пролетно настроение!
Тази пъстра торта направих за моето семейство и най-вече на малката ни дъщеря, която носи прекрасното име Калина. Исках да я изненадам с нещо много пъстро и шарено. Тя все още е малка и се радва на шарено😃
Торатата е с диаметър 15см и е от ванилови блатове, украсени с шарени спринкълс. Кремът е от маскарпоне и разтопен на водна баня шоколад. Тортата е зафилена с маслен крем, оцветен в жълто и лилаво. Използвала съм закупени от мен зайчета за декоразия, бонбонките М§М, направена кошничка от шоколад и шоколадово яйце. Дано утре да успея да изненадам нашата Калина!
А това са украсените от мен френски макарони...., които използвах за декорация на следващия ми десерт.
Ето го и него...леко и деликатно, с неустоим вкус и аромат - десерт от банан, авокадо, мед, канела, кокосово мляко от консерва и разтопен на водна баня шоколад...Ужасно вкусен !!! И много лесно се приготвя - всички продукти поставяте в блендера и ето...готов десерт!!!
И за финал на днешния ми пост - домашни еклери. Те са по рецептата на мама!!! Вкусни, ароматни, напомнящи за детство и безгрижие...
Рецепта:
- 1ч.ч. вода
- 1/2 ч.ч. олио
- щипка сол
- 4 яйца
- 1 ч.ч. брашно, препълнена
На котлона поставяте тенджерка с водата и олиото и щипка сол. Оставяте да заври. Изсипвате брашното и махате от котлона. Разбърквате много добре и добавяте яйцата едно по едно. След като се получи хомогенна смес, оформяте еклерите с мокра лъжица или мокри ръце. Печете в намазнена тавичка на 200 градуса Целзий за 25-30мин. Не трябва да отваряте фурната докато еклерите се пекат. След като изключите фурната, оставяте еклерите вътре до пълното им изстиване.
Рецепта за крема:
- 2ч.ч. мляко
- 1.ч.ч. захар
- ванилия
- 3с.л. брашно
- 2 жълтъка
Важното при направата на крема е непрекъснатото бъркане, за да не загори и да не се получат бучици. Към изстиналия крем добавете разбитите на сняг белтъци. Разбъркайте внимателно с шпатула.
No comments:
Post a Comment