Thursday, April 23, 2020

Домашна бисквитена торта с маскарпоне



Здравейте приятели,
Ето поредното сладко изкушение, което искам да споделя с вас. Тази тортичка направих вчера за моето семейство. Много лека и приятна, носеща наслада за небцето и душата.
Предполагам всеки един от вас е пробвал поне веднъж в живота си домашна бисквитена торта. А за много от вас, сигурно това е десертът, който им напомня за отминалото детство.


Моята торта е с обикновени чаени бисквитки, леко напоени в прясно мляко. Кремът, който направих, е малко по-различен от стандартния, с който сме свикнали.
Използвах маскарпоне и бита сметана (35% масленост). За тази торта с диаметър 23 см използвах 475гр. маскарпоне (1 кутия) и 1 1/2ч.ч сметана, разбита с пудра захар. Аз използвам по-малко пудра захар от рецептите, с които разполагам, защото искам кремът да не е прекалено сладък. Използвала съм 1/2ч.ч. пудра захар. Моят съвет към вас е да пробвате и сами да прецените колко сладък искате да бъде вашие крем.
Използвах натрошени бишкоти ( може и бисквитки), с които декорирах не само тортата , но и голяма част от кухнята 😊


Ето и едно парченце за вас :)




No comments:

Post a Comment