Рецепта за орехов чийзкейк:
За основата:
- 3/4 ч.ч. брашно от бадеми
- 3/4 ч.ч. смлени орехи
- 1/8 ч.ч. стевия
- 1/4 ч.ч. кленов сироп
- 1ч.л. канела на прах
- 1/4ч.ч. сол
- 1/4 ч.ч. заквасена сметана
- 1/2 ч.ч. масло на стайна температура
За пълнежа:
- 400мл. крем-сирене Филаделфия
- 1 яйце на стайна температура
- 1/2 ч.ч. кленов сироп -може и малко повече, зависи от вашите вкусови предпочитания
- 1ч.ч.ванилия
Блатът се пече при 160 градуса Целзий. По рецепта времето бе 8-10мин. Аз лично пекох моя блат 20мин.
Изважда се от фурната,трябва да е напълно изстинал и след това изсипваме вече приготвената смес от крем-сирене Филаделфия,изравняваме и отново във фурната на същите градуси за 45-50мин.
След това декорирате по ваше желание. По оригиналната рецепта може да натрошите на ръка орехи. Аз заложих да пресни ягоди.
Успех на всички! Забравих да Ви кажа, основата на чийзкейка, направена по тази рецепта, е изключително вкусен и ароматен!!!!
No comments:
Post a Comment