Ето и рецептата:
- 2 ч.ч захар
- 1 3/4 ч.ч.+2сп.л.брашно
- 3/4 ч.ч. какао на прах
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 1/2 ч.л. сода
- 1 ч.л.сол
- 2/3 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. мляко
- 2 яйца,леко разбити, на стайна температура
- 2 ч.л.ванилов екстракт
- 1 ч.ч.гореща вода (може да използвате горещо кафе)
Приготвяне:
- Фурната се загрява на 180 градуса Целзий.
- В голяма купа се смесват захарта, брашното, какаото, бакпулвера, содата и солта.
- Прибавя се олиото и млякото и всичко се разбърква внимателно до получаването на хомогенна смес.
- Добавят се яйцата, едно по едно и добре се разбъркват.
- Добавя се ванилията.
- Накрая добавяте горещата вода или кафето.
- След това пълните чашките на мъфините до 2/3 от цялата чашка
- Пекат се около 20 мин в зависимост от фурната, затова проверявайте с клечка дали мъфините са добре изпечени.
- Преди да преминете към декорирането с кремове, мъфините трябва да са напълно изстинали.
В нашия случай, аз предоставих ганаш,който бях приготвила предния ден и маслени кремове в лилаво и розово. Използвахме и малко спринкълс. Разбира се, вие можете да декорирате по съвсем различен начин или просто да си оставите така шоколадовите мъфини. Тези малки десертчета са толкова вкусни, че реших на всяка цена да споделя с вас рецептата. Оказа се доста сполулива.
No comments:
Post a Comment