Saturday, March 24, 2012

Cake with flowers

Торта с рулоПредставям Ви последното си творение - торта с руло или както е известна от сладкарница "Неделя" - торта "Стоичков". Разбира се, аз доста съм я видоизменила според моите вкусови предпочитания. Всъщност остана само рулото...

Ето как започнах


Първо покривате съда, в който сте избрали да правите тортата, с прозрачно фолио.По този начин ще Ви бъде по-лесно след това обръщането на тортата. Започвате с подреждане на парчетата руло, който предварително сте нарязали с дебелина 1-1,5см. Аз ползвах обикновено руло с малиново покритие. След това изсипвате в съда половината от приготвената смес. Тук може да бъдете изобретателни и да си направите смес по ваш вкус. Аз използвах заквасена сметана с течен шоколад. Добавих към сместта и желатин. След като изсипах в купата половината смес,отгоре я покрих с финно нарязани бадеми,а върху тях подредих парченца банан. След това добавих и останала част от сместта. За да не липсва разнообразие, покрих със сладко от малини и подредих един пласт обикновени бисквити. Вече готовата торта сложих във фризера за половин час да стегне,а след това прехвърлих в хладилника за 4-5 часа.


След като обърнах тортата върху поднос, я намазах с течен шоколад. Оставих я отново в хладилника да стегне и след няколко часа я покрих с шоколадов ганаш.


 После реших да си поиграя още малко и я украсих с цветенца. Пролетта дойде и аз реших по този начин да изразя радостта си от топлото и слънчево време.


На следващия ден....


....всички бяха доволни. Децата нападнаха цветенцата от фондан,а големите се насладиха на вкусната тортата. Кремът от заквасена сметана и течен шоколад се оказа много нежен и деликатен, а  малиновият конфитюр й придаваше свежест и невероятен аромат.

No comments:

Post a Comment