Wednesday, March 21, 2012

Мус с пресни ягоди и маскарпоне

С настъпването на пролетта се зародиха и нови, по-свежи идеи за сладки изкушения. Ще Ви представя мус от маскарпоне (кремчето,което се използва за Тирамису) с покритие от пресни, смлени ягоди. Кремът го разделих на две. Към едната част добавих какао и така се получиха 2 различни на цвят и вкус крема. Към всеки един се добавя сметаната и се разбърква до получаването на хомогенна смес. Първо разпределих какаовото маскарпоне в чашките, охладих ги за 30 мин., после добавих класическото маскарпоне, отново поставих чашките в хладилника за 30 мин. и на финала разпределих ягодовата смес. Десертът оставих в хладилника за 2 часа. А след това спокойно може да се отпуснете на диванчето и да се насладите на пролетния мус. Ягодовото покритие определено придава свежест и лекота на десерта.



No comments:

Post a Comment