Thursday, March 22, 2012

Daisy cake

 Торта с шоколадов ганаш и маргаритки

Представям Ви едно ново изкушение за любителите на шоколада.Този път с дъх на пролет-т.е. маргаритки. 
Тази торта бе за едно момиченце,което като повечето от нас, обожава шоколада. Затова не се поколебах и за секунда да предложа торта, покрита с шоколадов ганаш. Тортата е направена от два блата- какаов и ванилов, за да има за всеки вкус, слепени с домашен ванилов крем. А що се отнася до шоколадовия ганаш, аз съм открила много рецепти и то все различни. Ето защо ще опиша как го приготвих този път.

Шоколадов ганаш
150 гр. шоколад
150 гр. сметана
Слагаме шоколада в съд на водна баня и го разбъркваме до пълното му разтопяване. Отместваме съда от огъня и отново на водна баня слагаме сметаната. Разбъркваме докато заври.След това отново отстраняваме от огъня,но не смесваме веднага сметаната с шоколада. Изчакваме известно време,докато сметаната се охлади,но не и толкова дълго че да изстине. Изсипвате вече течната сметана в съда с шоколада при непрекъснато разбъркване докато се получи хомогенна смес (без балончета). Ето защо изчаквахме сметаната да се охлади и не я смесваме веднага.
Изливате вече готовата смес върху тортата и изравнявате повърхността. Оставяте тортата в хладилника за 1-2 часа.

В този сличай, тъй като тортата бе за дете, шоколадовият ганаш бе приготвен от млечен шоколад. Вкусът му е невероятен и с тъмен шоколад. Може да добавите ликьор, еспресо или друга есенция според вашите вкусови предпочитания.No comments:

Post a Comment