Sunday, January 5, 2020

Агнеси


В следващите няколко поста ще споделя с вас няколко рецепти на "ужасно" вкусни десерти. Всичките са с ядки, с любимите ми орехи и бадеми.
Започваме с първата рецепта - агнеси. Това е десерт, който свързвам с моето детство. Обожавах го навремето заради нежния жълт цвят,а сега заради неустоимата орехова основа.

Рецепта:
  • 4 яйца
  • 2ч.ч. пудра захар
  • 1ч.ч. брашно
  • 1 1/2ч.ч. смлени орехи
  • 3/4ч.ч. олио


Белтъците се отделят и се разбиват на сняг. Към тях добавяме  1ч.ч.пудра захар (може и обикновена да ползвате). Постепено добавяте брашното, орехите и олиото и готовата смес печете в предварително загрята фурна на 180 градуса Целзий. 
През това време разбивате 4 жълтъка и към тях добавяте втората чаша пудра захар. С тази смес заливате вече изпечения белтъчен блат, НО след като е изстинал. Оставяте за няколко часа да стегне и вече може да се почерпите с вашия нов десерт. Да Ви е сладко!



No comments:

Post a Comment