Sunday, April 20, 2014

Happy Easter!

 
Христос Воскресе! Бъдете здрави, дарявайте любов и бъдете обичани!Весел празник!

И сега се започва с козунаците :)))Няма дом,в който да не се сложи на Великденската трапеза традиционния за този празник козунак. Къде купен,къде домашно приготвен, козунакът си остава  един от символите на  Великден. Днес ще Ви покажа моите два козунака. Не искам да звучи нескромно,но съм много горда от постиженията си,защото за втори път в живота си меся козунак, но за първи път с огромно желание и хъс. Използвах червени боровинки и сладко от зелени смокини,а в по-малкият козунак сложих доста орехчета.
 
 
Наред с козунаците спретнах и няколко мъфинчета - ванилови,с маслено ванилово кремче и декорирани с шарени бонбонки за радост на децата.:)А ето и втория козунак...

 
 
 
А сега е ред и за тортичката..."Заешко дупе". Тортичката е много лесна за изпълнение,пък откъде и време за нещо по-сложно с тези козунаци и яйца:) Идеята не е моя,за съжаление. Видях я някъде в нета и ми се стори много забавна за децата. Тортата е сурова, направена предимно от финно смлени лешници, кокосово олио, сушени череши...никакво брашно, никакви бисквити...Посредата на сместта сложих банан и лек шоколадов крем. Цялата торта е покрита с много тънък слой ванилов пухкав крем и поръсена с кокосови стърготини. Лапичките на зайчето,което се е заровило в земята, са от фондан.
 
 

 
 
 

Весели празници,скъпи приятели!

No comments:

Post a Comment