Sunday, April 13, 2014

Специaлен поздрав за всички именници

Днес е Цветница - един прекрасен пролетен празник, седмица преди Великден. На този ден празнуват всички,носещи имена на цветя. Да сте здрави, весели и винаги с пролетно настроение! Специално искам да поздравя моя свекър и моя брат, които също днес имат имен ден с няколко виртуални мъфина :) Защо "виртуални"? Защото се намираме на голямо разстояние един от друг и не ми е възможно в момента да ги изненадам с нещо вкусно....Затова оставаме на вълна снимки


 

Тези мъфини са посветени и на всички мои приятели, носещи имена на цветя. Бъдете живи и здрави, заредени винаги с положителна енергия и не спирайте да мечтаете!
 


А сега няколко думи все пак за този десерт. Мъфините са много лекички и приятни на вкус,особено за любителите на нестандартните и по-здравословни десерти.Смес от брашно от ленено семе,конопено семе, сушени червени боровинки, фурми и череши, едно яйце, ванилия и мляко от киноа. Готовата смес я разпределих в хартиените чашки. Бяха изпечени и готови за консумация за по-малко от 20 мин. при 200 градуса Целзий.  Мъфините със златист загар покрих с крем от маскарпоне, заквасена сметана и плодове. Този път разнообразих с плодовете и използвах ягоди, манго и праскови. Стана страхотно!!!!Този тип крем много често го използвам за пълнеж на торти,а в къщи и за директна консумация, разпределен само по купички. Моят любим крем! Най-отгоре мъфините украсих с розово оцветен от мен сметанов крем. Не е много маслен,както се вижда от снимките,но аз предпочитам така,защото него го нападат предимно децата. Декорациите са от фондан. Както виждате за всеки има по нещичко в тези мъфини - здравословен пълнеж, приятен, нежен крем с плодове и розово кремче за децата :)
 
Прекрасен ден и весел празник!

No comments:

Post a Comment