Здравейте,
Днес ще споделя една любима на много от Вас торта - Опера. Този уникален десерт привлича любителите на шоколада, кафето и маслото. Тортата е с много наситен аромат на кафе, което веднага я нарежда в списъка ми с любими десерти.
Пълната рецепта, както и всички стъпки и съвети може да намерите тук. Йоли е приложила в нейния блог и youtube клип с детайлни обяснения. Нарекох моята торта "Вариация на Опера", защото не я направих в стандартната квадратна форма. Използвах метален ринг за кръгли торти. По този начин си спестих и задължителното изрязване и оформяне на перфектен квадрат :). Тортата леко зафилих с шоколадовия ганаш, с който залях тортата отгоре. Ето защо не се виждат отделните слоеве. Но това по никакъв начин не променя неоспоримите вкусови качества на "Опера". В рецептата нищо не съм променяла.
No comments:
Post a Comment