Wednesday, February 3, 2021

Чийзкейк с тиква и райска ябълка

 







Рецепта за чийзкейк с тиква:

Основа:

  • натрошени бисквити ( в повечето случаи се използват чаени бисквити, но за този десерт аз реших да не спазвам традицията и използвах шоколадови)
  • разтопено масло

Готовата смес се изсипва в ринг и се пресова добре с ръка или с помощта на  дъното на чаша. Оставя се да стегне в хладилника докато приготвяте крема.


Крем:

  • 400 гр. сирене Филаделфия
  • 200 гр. захар
  • 3 яйца
  • 350-360 гр. печена тиква
  • 1ч.л.канела
  • 1 ч.л. джинджифил
  • малко индийско орехче


Приготвяне на крема:

Разбивате много добре сиренето Филаделфия. Постепенно добавяте захарта и продължавате да разбивате с миксера. След това добавяте едно по едно яйцата. Парчетата печена тиква може предварително в друга купа да разбиете на пюре, но може и нея постепенно да добавите към яйчената смес. Ако не Ви допадат подправките, не ги използвайте😉

Изливате готовата смес върху бисквитената основа и слагате в предварително загрята фурна на 150 градуса Целзий за 90мин.. След като изключите печката, НЕ вадете чийзкейка от фурната,а го оставете там на отворена врата до пълното му изстиване.



Декорация:

Една райска ябълка разбита на блендър с много малко кленов сироп.

No comments:

Post a Comment