Рецепта за чийзкейк с тиква:
Основа:
- натрошени бисквити ( в повечето случаи се използват чаени бисквити, но за този десерт аз реших да не спазвам традицията и използвах шоколадови)
- разтопено масло
Готовата смес се изсипва в ринг и се пресова добре с ръка или с помощта на дъното на чаша. Оставя се да стегне в хладилника докато приготвяте крема.
Крем:
- 400 гр. сирене Филаделфия
- 200 гр. захар
- 3 яйца
- 350-360 гр. печена тиква
- 1ч.л.канела
- 1 ч.л. джинджифил
- малко индийско орехче
Приготвяне на крема:
Разбивате много добре сиренето Филаделфия. Постепенно добавяте захарта и продължавате да разбивате с миксера. След това добавяте едно по едно яйцата. Парчетата печена тиква може предварително в друга купа да разбиете на пюре, но може и нея постепенно да добавите към яйчената смес. Ако не Ви допадат подправките, не ги използвайте😉
Изливате готовата смес върху бисквитената основа и слагате в предварително загрята фурна на 150 градуса Целзий за 90мин.. След като изключите печката, НЕ вадете чийзкейка от фурната,а го оставете там на отворена врата до пълното му изстиване.
Декорация:
Една райска ябълка разбита на блендър с много малко кленов сироп.
No comments:
Post a Comment