Днес ще Ви представя моя вариант на морковена торта. Класическата рецепта не е с шоколад, но тъй като вие ме познавате и знаете , че обичам да променям рецептите, не бива да се учудвате 😊
В крайна сметка тази торта бе за моето семейство и ние всички сме любители на шоколада, така че няма нищо странно в промяната на рецептата.
А сега ще Ви покажа и няколко снимки на тортата с цветята в нашето дворче. Цяла година чакам да цъфнат и сега не мога да им се нарадвам...
Рецепта
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 1 1/2 ч.л.бакпулвер
- 1/2 ч.л.канела на прах
- 1/4 ч.л. сол
- 4 яйца
- 1 1/2 ч.ч.захар
- 1 ч.л.екстракт от ванилия
- 3/4 ч.ч.масло,безсолно, на стайна температура
- 2 ч.ч. настъргани моркови
След получаването на хомогенна смес, може да използвате 2 тавички с размер 20см диаметър или 3 тавички с диаметър 15см. Аз реших да направя малка торта, но по-висока и затова използвах 15см-ия диаметър. Използвайте хартия за печене. Блатовете се пекат при 180 градуса Целзий до получаването на златиста коричка (използвайте клечка, за да проверите дали е добре изпечен блата).
Кремът,който ползвах, е шоколадов ганаш. Съотношението между сметаната и шоколада е 1:2. За декорация използвах трошички от изравняването на блатовете.
Успех!
No comments:
Post a Comment