Както Ви обещах преди известно време, продължаваме с поредните Коледни сладости. Днес е ред на меденките. Прекрасни сладки,особено за любителите на меда и канелата. Аз обожавам и двете съставки и тази комбинация е невероятно изкушение за мен.
Е,аз направих една голяма доза,като по-голямата част ги оставих кръгли, къде с бадем , къде без и една малка част оформих като Коледни дръвчета.
Оставих ги курабийките изчистени, без някакви по-специални декорации, за да можем максимално да се насладиме на медно-канеления вкус...
Поиграх си малко само с роял айсинг и малки шарени бонбонки. Но като цяло се отдадох на похапването отколкото на декорирането :)
А ето и рецептата, ако желаете и вие да си подсладите още повече празниците :)
- 2 яйца
- 1/2 ч.ч. мед
- 1ч.ч. захар
- 1 ч.ч. олио
- 1ч.л. сода бикарбонад
- 1 с.л. канела
- 450г. брашно
Оформяте меденките във формички, които на вас Ви харесват и ги поставяте в тавичка, предварително покрита с хартия. Пекат се при температура 180 градуса C за около 10 мин.
През това време може да си подготвите глазурата, с която се намазват меденките още докато са топли., извадени веднага от фурната.
Глазура:
- 2 с.л. топла вода
- 1 с.л. нес кафе или обикновено кафе
- 1 яйце
- 2 с.л. кафява захар
Някои директно отидоха в кутийките,готови да бъдат отнесени от първите любители на сладките изкушения на cakeSophia.
Весели празници!
No comments:
Post a Comment