Thursday, December 8, 2016

Меденки - част 5


Както Ви обещах преди известно време, продължаваме с поредните Коледни сладости. Днес е ред на меденките. Прекрасни сладки,особено за любителите на меда и канелата. Аз обожавам и двете съставки и тази комбинация е невероятно изкушение за мен.



Е,аз направих една голяма доза,като по-голямата част ги оставих кръгли, къде с бадем , къде без и една малка част оформих като Коледни дръвчета.



Оставих ги курабийките изчистени, без някакви по-специални декорации, за да можем максимално да се насладиме на медно-канеления вкус...



Поиграх си малко само с роял айсинг и малки шарени бонбонки. Но като цяло се отдадох на похапването отколкото на декорирането :)






 А ето и рецептата, ако желаете и вие да си подсладите още повече празниците :)

  • 2 яйца
  • 1/2 ч.ч. мед
  • 1ч.ч. захар
  • 1 ч.ч. олио
  • 1ч.л. сода бикарбонад
  • 1 с.л. канела
  • 450г. брашно
Оформяте меденките във формички, които на вас Ви харесват и ги поставяте в тавичка, предварително покрита с хартия. Пекат се при температура 180 градуса C за около 10 мин.

През това време може да си подготвите глазурата, с която се намазват меденките още докато са топли., извадени веднага от фурната.

Глазура:
  • 2 с.л. топла вода
  • 1 с.л. нес кафе или обикновено кафе
  • 1 яйце
  • 2 с.л. кафява захар



Някои директно отидоха в кутийките,готови да бъдат отнесени от първите любители на сладките изкушения на cakeSophia.


Весели празници!



No comments:

Post a Comment