Friday, July 8, 2016

Френска селска торта


Покрай цялото преместване в новата къща никакаво време и силички не ми остават за тортички. Въпреки целия хаос в кухнята, преди няколко дена реших да изненадам семейството си с торта,по-различна от стандартните,които им правя. Изненадата бе Френска селска торта...


Естествено и този път видоизмених рецептата...Въобще не обичам да ги следвам стриктно....И ето какво смених - оказа се,че нямам достатъчно бяло брашно и изцяло го замених с пълнозърнесто. Оказа,че нямам и сладко от боровинки вкъщи и веднага го замених с малиново. Като реша да готвя нещо вкъщи и когато нямам продуктите на разположение, веднага ги заменям с това, което е в наличност и въобще не се втурвам към магазините да си ги набавям....Това, разбира се, се отнася само за сладкишите, които приготвям за "домашна употреба" :)
И още една промяна :) Не си мислете,че до тук ще спрем :) Вместо натрошени орехи, използвах натрошени бадеми. Причината за тази промяна е, че съпругът ми не харесва десерти с натрошени орехи....И за да бъдат всички щастливи и доволни, замених някой друг продукт от оригиналната рецепта.




А това парченце е за вас. Да Ви е сладко!
Тортата се оказа много приятна и свежа,а блатовете от пълнозърнесто брашно много ми допаднаха.



No comments:

Post a Comment