Tuesday, April 19, 2016

Fresh flowers cake


Здравейте! Ще започна днес с едно малко уточнение - този пост ще бъде на български :)А защо? Има няколко причини,една от които е,че днес ще споделя с вас тортичката,която направих за мен самата и реших да пиша на родния си език:)

Днес празнувам поредния си рожден ден :) Сега искам да благодаря на всички вас,които се сетихте за мен,за милите поздрави и прекрасни пожелания! В днешно време комуникациите са разнообразни и затова благодаря на моите Skype приятели, Viber приятели, facebook фенове и многобройните телефони обаждания! Благодаря на всички от все сърце! Благодаря Ви,че Ви има!!!


А сега малко инфо и за тортичката,която си спретнах страшно набързо...Защо набързо? Ами по една проста причина, от свръх умора моето тяло "даде назад" и се поддадох  на ужасен вирус. Четири дена се боря да сваля температурата и да си успокоя малко гърлото,което така ме прерязва, че още се чудя как преглъщам...Но няма да се жалваме, нещата се подобряват, а надеждата никога не угасва! Та, между един и друг спад на температурата, притичвах до кухнята, запретвах ръкави и хайде пак блатове пека :) После пак няколко часа "почивка" и отново в кухнята :)

От много време си мечтая да направя торта със свежи цветчета. Никога не съм намирала повод,не съм получавала такава поръчка и ето,че сега дойде моментът да направя първия експеримент.


Тортата е с леко лилави блатове (ако успея по-късно да направя снимка на разрез, непремено ще я публикувам). Кремът е моят любим-все пак е моят рожден ден - маскарпоне с боровинки и малинки. Тортата е покрита с ванилов фростинг и ядливи свежи цветенца. Нямаше време да съхнат горките цветя,престояха само 1 нощ,ама колкото, толкова. След като ги измих, с четчица покрих венчелистчетата с разбит белтък,а след това бяха покрити със захар. Трябваше да съхнат 1-2 денонощия върху хартия,но както вече споменах,аз ползвах по-бърза технология :)




Е,време е да си пожелая много здраве и да сложа край на този пост. Хубав пролетен ден на всички, изпълнен с цветя и усмивки!



No comments:

Post a Comment