Wednesday, March 3, 2021

Medovik cake

 


Много от вас познават тази торта. Днес реших да споделя с вас този деликатен десерт, заради  новата рецепта, която използвах.

Рецепта  на торта Медовик:

Продукти:
  • 4 яйца на стайна температура
  • 400 гр. брашно
  • 4 с.л. мед
  • 300 гр. масло
  • 180 гр. захар
  • 2 ч.л. сол
  • 1 200мл. сметана 35% масленост
  • 100 гр. пудра захар

Първо започваме с маслото, което изсипваме в тенджерка на котлона и го разтопяваме. Ето защо в тази рецепта не е необходими маслото да Ви е на стайна температура.
Към разтопеното масло добавям захарта и продължавам да разбъркваме. След това е солта и меда. При непрекъснато разбъркване оставям сместа да започне да се надига (завира) и след това отмествам от котлона. Добавям яйцата едно по едно. След получаването на хомогенна смес добавям и брашното. Отново хубаво разбъркване и след това разпределям сместа на 4 равни части.
Пече се във фурна на 200 градуса Целзий за около 5 мин. Аз използвах тавички с диаметър 20см и при мен блатовете бяха малко по-дебелички и затова се наложи да ги пека 8 мин. В тавичките използвах хартия за печене.

След изстиването на блатовете може да започнете със сглобяването на тортата. Кремът е много приятен и лекичък. Ако желаете, може да добавите към сметаната и стабилизатор. Аз за тази торта не съм ползвала. Кремът е достатъчен както за пълнеж, така и за зафилването на тортата.

Успех на всички и да Ви е сладко!!!!





No comments:

Post a Comment