Friday, April 6, 2012

Easter cakes, candies and cupcakesОще една Великденска торта
Още пролетни десерти

 


Великденска тортаТази година към традиционните великденските символи-боядисани яйца и вкусни козунаци, реших да добавя и една свежа, пролетна тортичка. Направих я малко по-рано, за да ми остане време и за останалите празнични приготовления.
И двата етажа на тортата са направени от какаови блатове с ягодов крем. Тук е мястото да Ви споделя,че кремът стана страхотен-невероятно вкусем,лек и разбира се, с дъх на ягоди. Ето и рецептата:

500г. маскарпоне
100г заквасена сметана
150г. кафява захар
1п. желатин
ягоди- смес от смлени ягоди и нарязани на малки парченца

Към вече готовия крем добавих и натрошени на много ситно парченца от блатовете,останали при изравняването.

Тортата е измазана с ванилов фростинг и покрита с фондан. Украсих я с огромно удоволствие с бели и лилави цветенца.


Гнездото е направено от разтопен на водна баня шоколад за готвене. Първо покрих една купичка с фолио и след това с шприц започнах да правя отделните "клечици" от глездото,като след всеки пласт оставях шоколада да стегне в хладилника. После още един слой "клечки" и така докато шоколадът свърши. Гнездото престоя известно време в хладилника и после много внимателно махнах паничката-остана фолиото,покрито с шоколад. Отново внимателно отделих и фолиото и гнездото вече бе готово. Напълних го до половината с ягодовия крем и отгоре поставих черупката на яйцето,направена от фондант.

Весели празници! Нека има Мир и Любов в сърцата ни!

No comments:

Post a Comment